Citaat van Veen, Herman van

“Op het lot en de klok heb je geen invloed, maar je kunt wel 50 rijden als er 50 staat.”

Herman van Veen weet dat hij voorzichtig moet zijn, wil hij zijn werk blijven doen. ‘Ik moet matig leven of anders uit dit vak stappen’. De 72-jarige artiest wordt steeds vaker met zijn sterfelijkheid geconfronteerd, maar volgens Van Veen kan hij zijn werk niet doen zonder discipline. ‘Ik speel als zeventiger wel 140 voorstellingen per jaar. Zonder zou ik niet kunnen. Dat is mijn leven, dit ben ik’. Van Veen speelt de komende weken 31 keer in Carré in Amsterdam met zijn voorstelling Verjaardag in Carré, waarin hij het ook heeft over de dood. ‘Naarmate je ouder wordt, culmineert het verleden almaar in het heden. Tijd lijkt te verdwijnen’, aldus van Veen.

Bron nieuwscitaat: AD, 26-10-2017.
Deze pagina delen:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter