Citaat van Baker, George

“Komt het niet, dan kan ik terugkijken op alles wat ik wel heb gemaakt. Misschien word ik hier wel een keer gevonden, ja, achter de mengtafel. Dan klopt het helemaal.”

George Baker (73) denkt dat hij nog wel een nieuw album zal gaan uitbrengen. Maar de schrijver van wereldberoemde nummers als Little Green Bag en Una Paloma Blanca heeft alle tijd. Door een recente supermarktcommercial voor Lidl, die zijn Little Green Bag in gewijzigde versie gebruikt, blijft Bouwens bij zijn publiek in beeld. De aandacht zorgt er onder meer voor dat de muzikant nog steeds rond de vijftig optredens per jaar geeft. Ik moet mezelf niet wijsmaken dat ik op het hoogtepunt van mijn carrière zit. Alleen is mijn afterglow wel zo heftig dat ik nog steeds vijftig optredens per jaar doe. Ik voel me prima, er is geen druk, muziek is voor mij geen industrie meer. (…) Ik was de kampioen van de jaren zeventig’, aldus Baker die eigenlijk Johannes Bouwens heet.

Bron nieuwscitaat: Elsevier, 04-01-2018.
Deze pagina delen:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter