Citaat van Bodar, Antoine

“Het is er in alle opzichten warmer. Ik beleef mijn geloof er niet anders, maar het is er wel makkelijker. Hier word je toch als een rare snijboon beschouwd. In Rome heb ik beter leren zien dat Nederland, ondanks de secularisatie, een door en door protestantse natie blijft. Alles beter weten, rationalisme, weinig ruimte gunnen: dat zijn allemaal zaken die ik met het protestantisme associeer.”

Antoine Bodar vond zijn optreden in een uitzending van De Wereld Draait Door een dieptepunt. De priester, schrijver en presentator raakte zeer geëmotioneerd over de manier waarop hij in de uitzending uit 2011 werd benaderd. ‘Een strafrechtadvocaat betoogde uitvoerig dat de kerk een misdadige instelling was en Jan Mulder, met wie ik nota bene een commercial voor de Postbank heb gemaakt, riep dat ik die vreselijke club eens moest verlaten. Toen stond het huilen mij nader dan het lachen. Ik had moeite om niet in tranen uit te barsten, zegt Bodar in een interview in Elsevier. Het is om die reden dat Bodar zich meer thuis voelt in Italië.

Bron nieuwscitaat: Elsevier, 12-10-2017.
Deze pagina delen:
Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter